. Ημερομηνία άφιξης
 
Ημερομηνία αναχώρησης
 
Ενήλικες
Παιδιά
Δωμάτια
Καλώς ήρθατε στα διαμερίσματα Ιφιγένεια στην Σύρο

Στην Ερμούπολη της Σύρου, την πρωτεύουσα του νησιού βρίσκονται τα διαμερίσματα Ιφιγένεια. Νεόδμητα και πλήρως εξοπλισμένα πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις φιλοξενίας και ανήκουν στην κατηγορία των 3 κλειδιών. Οι όμορφες διακοπές για τους επισκέπτες μας, αποτελούν πρωτεύοντα ρόλο στον τρόπο λειτουργία μας για αυτό και τους προσφέρουμε ένα ήσυχο, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον. 
Η επιχείρησή μας μπορεί να σας διασφαλίσει την ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς και ενοικίαση Scooter 200cc για να απολαύσετε την περιήγησή σας στις ομορφιές του νησιού με ασφάλεια πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
 
Σύρος εν συντομία...
 
Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού και της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.
Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ψαρά και τη Χίο. Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους.

 Η Σύρος είχε κατοικηθεί ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους (3η π.Χ. χιλιετία), όπως αποδεικνύουν ευρήματα στις περιοχές Χαλανδριανή και Καστρί. Ειδικά στη Χαλανδριανή βρέθηκαν περισσότεροι από 600 τάφοι με κτερίσματα ενώ στο Καστρί βρέθηκε οχυρωμένος οικισμός με σημαντική αστική και εμπορική δραστηριότητα.

Στη διάρκεια της δεύτερης π.Χ. χιλιετίας το νησί φαίνεται ότι πέρασε διαδοχικά υπό τον έλεγχο των Φοινίκων, της μινωικής Κρήτης, των Μυκηνών και τέλος, στις αρχές της πρώτης π.Χ. χιλιετίας, των Ιώνων. Στην Οδύσσεια αναφέρεται ως Συρίη, πλησίον της Δήλου. Την εποχή της ακμής του κλασικού κόσμου το νησί είχε δευτερεύουσα σημασία, εντάχθηκε πάντως στην αθηναϊκή συμμαχία.

Τη βυζαντινή περίοδο η απειλή της πειρατείας είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να εγκαταλείψει τα μικρά και απροστάτευτα νησιά (όπως η Σύρος). Το 1204 με την επικράτηση των Βενετών στο Αιγαίο, δημιουργήθηκε ο πρώτος αξιόλογος οικισμός, η Άνω Σύρος, οι κάτοικοι της οποίας ασπάστηκαν τον Καθολικισμό. Η κατάσταση διατηρήθηκε ως το 1579 οπότε ο Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα κατέλαβε το νησί για λογαριασμό της Πύλης. Όμως ο σουλτάνος Μουράτ ο Γ' συμφώνησε με τους συριανούς άρχοντες στην παραχώρηση μιας σειράς προνομίων (όπως χαμηλότερη φορολόγηση και θρησκευτική ελευθερία) που επρόκειτο να συμβάλουν καθοριστικά στο μέλλον του νησιού.